BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth viert verjaardag met rondreis

De Britse koningin Elizabeth reist dit jaar ter ere van haar negentigste verjaardag weer door Groot-Brittannië. De rondreis wordt een uitgeklede versie van de trip die ze een paar jaar geleden maakte ter gelegenheid van haar zestigjarig jubileum als vorstin, meldt Daily Mail.

Het doel van Elizabeths bezoeken is wel hetzelfde als in 2012: zo veel mogelijk onderdanen ontmoeten. De Britse koningin blaast op 21 april negentig kaarsjes uit, ook op haar verjaardag zelf is ze volop in touw. In Windsor Castle vindt echter ook een privéfeestje plaats, vertelden ingewijden aan Daily Mail. Elizabeths zoon en opvolger prins Charles is de gastheer van dat feest.

Het Britse hof moet de details van de feestelijkheden nog bekendmaken. De eerste helft van 2016 staat volgens de krant in het teken van de bezoeken die Elizabeth aflegt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: