BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Jetsun bevallen van een zoon

Koningin Jetsun Pema van Bhutan is vrijdag bevallen van een zoon. Het geluk van koning Jigme Khesar Wangchuk en zijn echtgenote ‘kent geen grenzen’, luidt een verklaring die via Facebook werd gedeeld.

De Gyalsey - de kroonprins - kwam ter wereld in een ziekenhuis in de Bhutaanse hoofdstad Thimphu. Koning Jigme stond zijn echtgenote bij tijdens de geboorte van hun eerste kind, moeder en zoon maken het goed.

Het kroonprinsje heeft al kennisgemaakt met zijn opa, de koning-vader Jigme Singye Wangchuk. Hij trad in 2006 af omdat hij na een regeertijd van 34 jaar vond dat een nieuwe generatie Bhutan moest leiden. De 35-jarige koning Jigme maakte vorig jaar november tijdens de zestigste verjaardag van zijn vader zelf bekend dat zijn tien jaar jongere echtgenote in verwachting was.

Gebedsdiensten

Rond de geboorte van de Gyalsey zijn alle heilige Bhutanese tradities in ere gehouden. Je Khenpo, de geestelijk leider van Bhutan, overzag de religieuze ceremonies. In afwachting van de geboorte van de Gyalsey zijn in tempels en kloosters in Bhutan speciale gebedsdiensten gehouden.

Koning Jigme en koningin Jetsun bedanken voor het organiseren en deelnemen aan die speciale diensten waarin werd gevraagd om voorspoed voor het koningspaar en een goede gezondheid voor de koningin. Ook spreekt het paar dank uit naar de medische staf van het ziekenhuis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: