BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bij tienjarig jubileum van Leerorkest

Koningin Máxima is woensdag 9 maart bij de viering van het tienjarig bestaan van het Leerorkest in Amsterdam. Tijdens het concert treden 1088 kinderen op samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest, zangers van het koor van De Nationale Opera en verschillende solisten onder wie Tania Kross en Natalie La Rose.

Máxima komt als erevoorzitter van het platform ambassadeurs ‘Meer Muziek in de Klas’, kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag aan. De kinderen zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Amsterdam met leerorkesten. Ze brengen muzikale klassiekers ten gehore.

Tien jaar geleden ontwikkelde muziekschooldirecteur Marco de Souza samen met basisscholen in Amsterdam-Zuidoost het concept Leerorkest. Alle kinderen leren vanaf groep 5 tot en met groep 8 op de basisschool, onder schooltijd, een muziekinstrument bespelen en musiceren samen in een eigen symfonieorkest op school. Er zijn de afgelopen tien jaar door heel Nederland leerorkesten gestart naar het Amsterdamse voorbeeld.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: