BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima geeft startsein Week van het geld

Koningin Máxima geeft maandagochtend 14 maart het startsein voor de Week van het geld 2016. Dat doet ze op basisschool De Twaalfruiter in Vleuten, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend.

Tijdens de Week van het geld worden er op basisscholen in heel Nederland ruim 5.000 gastlessen en workshops gegeven over omgaan met geld. Daarnaast ontvangen alle scholen een speciale 'Week van het geldkrant'. Dit jaar leren scholieren met name over bestedingsruimte, het belang van sparen en vooruitkijken.

De Week van het geld is een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, waarvan koningin Máxima erevoorzitter is. De leerlingen van De Twaalfruiter krijgen nadat koningin Máxima de schoolbel heeft geluid les van onder meer directeuren van de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Nibud en het Verbond van Verzekeraars. De koningin woont enkele gastlessen bij.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: