BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima naar Pakistan voor VN

Koningin Máxima zet volgende week in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad haar reeks werkbezoeken als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties voort. Máxima bevordert in die hoedanigheid betere toegankelijkheid van financiële diensten. Eerder bezocht ze onder meer Bangladesh, Myanmar, Peru en Tanzania.

De koningin heeft in Pakistan ontmoetingen met president Mamnoon Hussain en premier Nawaz Sharif. Die laatste heeft ze vorige maand ter voorbereiding op het bezoek ook ontmoet tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos. Verder is er een reeks gesprekken met vertegenwoordigers van onder andere de banksector en telecombedrijven.

Tijdens het VN-bezoek lanceert Pakistan ook het nationale plan om 'inclusieve financiering’ te bewerkstelligen. Dat plan wordt ondersteund door de Wereldbank. Máxima gaat ook de hoofdstad uit en bezoekt in het aangrenzende Rawalpindi een aantal projecten waarbij nut en noodzaak van toegankelijke financiële diensten worden aangetoond.

Bij die toegankelijkheid gaat het om zaken als bereikbaarheid van een bank, de mogelijkheid om te sparen, geld over te maken, een verzekering af te sluiten en geld te kunnen storten. In Pakistan zijn de randvoorwaarden voor financiële diensten al goed geregeld, maar blijft het gebruik nog achter. Zo heeft maar 10 procent van de mannelijke bevolking toegang tot een bankrekening en slechts 2,9 procent van de vrouwen.

Blauw Bloed gaat met de koningin mee op reis en doet volgende week uitgebreid verslag!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: