BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima start bezoek aan Pakistan

Koningin Máxima is maandag gearriveerd in Pakistan. Ze bezoekt het land in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Dinsdagmorgen is Máxima in Islamabad begonnen aan het werkbezoek aan Pakistan. Het eerste programma-onderdeel was een ontmoeting met de gouverneur van de centrale bank.

De koningin was oorspronkelijk van plan haar bezoek te beginnen in Karachi, de grootste stad van het Aziatische land. Om logistieke redenen werd vorige week besloten de miljoenenstad uit het programma te laten.

"We hadden alles klaar", zei bankgouverneur Ashraf Mahmood Wathra bij aanvang van het gesprek. "Heel spijtig" aldus Máxima, die haar reis nu beperkt tot de Pakistaanse hoofdstad.

De besprekingen dinsdagmorgen zijn geconcentreerd in het zwaar bewaakte hotel naast het regeringscentrum en de diplomatieke wijk van Islamabad. De koningin verhuist van vergaderzaal naar ontmoetingsruimte, en komt pas aan het einde van de middag buiten wanneer ze naar de Pakistaanse premier Nawaz Sharif gaat.

Onderwerp van alle gesprekken is verbetering van de toegankelijkheid tot financiële diensten voor de Pakistaanse bevolking.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: