BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar bijgespijkerd over West-Brabant

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag in sneltreinvaart hun kennis van de 'Brabantse wal' bijgespijkerd. Zij deden dat tijdens een streekbezoek aan West-Brabant, waar ze achtereenvolgens de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen bezochten.

Leidraad bij het bezoek van het koningspaar waren de sociale en economische veerkracht en de bestuurlijke samenwerking in de regio. De veerkracht is nodig, zo leerden de bezoekers, om op alle gebieden - onder meer werkgelegenheid, andere samenstelling van de bevolking en vergrijzing - met de talrijke veranderingen te kunnen omgaan.

In de gemeente Woensdrecht, waar het bezoek van start ging in Ossendrecht, lag de nadruk op de sociale veerkracht, in Bergen op Zoom was de economische veerkracht aan de orde en in het dorpshuis van Sprundel in de gemeente Rucphen stond de bestuurlijke samenwerking centraal.

Wielersport

Aandacht was er tijdens het streekbezoek ook voor de in dit deel van Brabant zo populaire wielersport. In Woensdrecht werd het het zogenoemde Wielercollege bezocht, waar onder meer de voormalige gele trui-dragers uit de Tour de France Jan Janssen, Adrie van der Poel en Rini Wagtmans aanwezig waren.

Het koningspaar kreeg een rondleiding door wielertalenten en keek naar een wielerclinic. Wielrenners kwam aan het einde van de dag ook weer in actie in Sprundel, waar ze bij het vertrek van het koningspaar een erehaag vormden.

Kijk zaterdagavond om 19:45 naar Blauw Bloed voor een uitgebreid verslag van het streekbezoek aan West-Brabant!

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: