BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar brengt streekbezoek aan West-Brabant

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdag in West-Brabant. Ze bezoeken achtereenvolgens de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen. Tijdens het bezoek staan de sociale en economische veerkracht en de bestuurlijke samenwerking in de regio centraal.

Het koningspaar begint hun streekbezoek in Ossendrecht waar zij worden ontvangen door de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant en de burgemeesters van Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen. Daarna bezoeken de koning en koningin onder meer het Zuidwesthoek College, waar zij spreken met wielertalenten en enkele fietsclinics bijwonen. Later op de dag maken Willem-Alexander en Máxima een tocht langs de water- en steilranden van de Brabantse Wal. Het streekbezoek wordt afgesloten in Rucphen waar een bezoek aan een multifunctioneel dorpshuis op het programma staat.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: