BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar naar het Louvre en modecursus in Frankrijk

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op uitnodiging van president François Hollande een staatsbezoek aan Frankrijk. Het bezoek vindt plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 maart 2016 in Parijs. De koning en koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken.

De koning zal een bloemstuk leggen bij het Graf van Onbekende Soldaat, onder de Arc de Triomphe. Ook bezoekt het koningspaar Musée du Louvre, Rembrandt’s huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit. De portretten zijn aangeschaft door Nederland en Frankrijk, om onafscheidelijk te tonen aan een groot internationaal publiek, afwisselend in het Louvre en het Rijksmuseum.
 
Ook staat er een ontmoet met de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, op de planning. In het Hôtel de Ville spreken zij over de verbondenheid van Nederland met Parijs en houden de Koning en de burgemeester een korte toespraak.

Op vrijdag bezoekt het Koninklijk Paar de ‘incubator’ NUMA, een broedplaats voor start-ups die de kans krijgen zich als ondernemer te ontwikkelen en sluiten ze het staatsbezoek af met een masterclass mode, waaraan Nederlands en Frans modetalent deelnemen.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: