BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koninklijke trendsetters

Niet alleen celebrities zijn trendsetters, de royals kunnen er ook wat van. Toen Máxima bij de inhuldiging verscheen in een koningsblauwe jurk werd deze kleur een modehit in Nederland. En toen Kate in 2010 haar verlovingsring met een grote saffier toonde aan de wereld, vlogen zowel de echte als namaakjuwelen met deze steen als warme broodjes over de toonbank. Zaterdag in Blauw Bloed meer over het ‘Royal Effect’.

Modeontwerper Michael Barnaart van Bergen vertelt onder andere over het postzakjasje van Máxima. Nadat zij dit jasje van couturier Jan Taminiau had gedragen werd de postzak een echte hit. Niet alleen kledingstukken, ook allerlei andere produkten kregen een postzak-look.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: