BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Laurent: 'ben het soms beu om prins te zijn'

Prins Laurent van België is het soms beu om prins te zijn. Dat vertelde Laurent maandag aan leerlingen van de Sint Paulusschool van Kortrijk.

Laurent ging mee naar het bos-uitje van de leerlingen van de zesde leerjaar. De commerciële omroep VTM registreerde zijn antwoord op een vraag van een van de leerlingen. Op de vraag van een meisje 'Wat vind u er eigenlijk van om prins te zijn?' antwoordde de broer van koning Filip eerlijk: ''Als ik nog een goed doel kan dienen, blijf ik mij inzetten. Maar het is waar dat ik het soms beu ben, als u alles wilt weten."

De basisschool Sint Paulus had veertien jaar lang uitnodigingen gestuurd naar het Belgische hof om een kijkje te komen nemen tijdens het jaarlijkse bezoek aan het domein van kasteel d'Insegotte in Hamoir. Dit keer had koning Filip de brief doorgestuurd aan zijn broer Laurent, die inging op de uitnodiging.

Laurent brengt deze week nog een bezoek aan een basisschool. Donderdag 4 februari is hij aanwezig bij de opening van de kinderboerderij op basisschool 3Hoek in Ekeren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: