BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Lech blijft prins Friso gedenken

Prins Friso wordt ook vier jaar na zijn uiteindelijk noodlottige ski-ongeluk niet vergeten in het Oostenrijkse Lech. In de oude dorpskerk staat op een zij-altaar zijn ingelijste foto, vergezeld van een kaars en een handgeschreven kaart.

Daarop staan de datum van zijn ongeluk, 17 februari 2012 en zijn sterfdag anderhalf jaar later, 12 augustus 2013. Bezoekers wordt gevraagd een gebed te zeggen voor Friso, 'zijn familie en zijn vaderland'. De kaart stond ook in voorgaande jaren op het altaar in de periode dat de koninklijke familie in Lech verbleef voor de skivakantie.

Friso's echtgenote prinses Mabel was afgelopen week met haar dochters Zaria en Luana in Lech, net als in de andere jaren na het ongeval. Dit weekeinde arriveerden ook koning Willem-Alexander en prins Constantijn met hun gezinnen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: