BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Madeleine naar Zweden voor geboorte neefje of nichtje'

Prinses Madeleine reist komende week met haar gezin af naar Zweden. De Zweedse prinses, die met haar man en kinderen in Londen woont, blijft in Stockholm tot haar oudere zus kroonprinses Victoria is bevallen. Dat meldt Billed Bladet.

Madeleine miste de geboorte van haar nichtje prinses Estelle. Toen het oudste kind van Victoria en haar man Daniel in 2012 werd geboren, woonde Madeleine nog in de Verenigde Staten. Estelle was al een week oud toen Madeleine kennis met haar maakte.

Zo lang zou de prinses niet nog eens willen wachten. Met haar gezin reist Madeleine deze week af naar Stockholm, waar zaterdag de tweede verjaardag van haar dochter Leonore wordt gevierd. Dat feestje vindt naar verluidt op verzoek van koningin Silvia plaats op Drottningholm, de koninklijke residentie aan de rand van Stockholm. Silvia zou in de buurt van Victoria willen blijven.

De kroonprinses is uitgerekend in maart, maar het hof zou er rekening mee houden dat de baby eerder komt. Victoria zelf is nog volop aan het werk. Maandag ontmoette ze Mogens Lykketoft, voorzitter van de zeventigste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: