BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Margrethe gooit paleisdeuren open voor tv-serie

De Deense koningin Margrethe is zelf gastvrouw en gids in een nieuwe documentairereeks van de Deense televisiezender DR. Vanaf zondag leidt de koningin de kijkers rond in de verschillende koninklijke paleizen.

In de eerste aflevering staat Amalienborg, het paleizencomplex in Kopenhagen, centraal. Daarna komen ook Marselisborg, Fredensborg en het zomerpaleis Gråsten aan de beurt.

De koningin, die elk jaar een tijdje in alle vier de paleizen verblijft, kent haar paleizen goed en neemt de kijker niet alleen mee achter de schermen, maar vertelt ook anekdotes en haalt eigen herinneringen op. Dat maakt de serie zo bijzonder aldus het tv- en entertainmentweekblad Billed Bladet maandag.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: