BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima bekijkt productie identiteitskaarten

Koningin Máxima is donderdag de laatste dag van haar VN-werkbezoek aan Pakistan begonnen op het hoofdkantoor van de nationale databank en registratie-autoriteit NADRA. Daar worden alle gegevens van de Pakistanen verzameld en opgeslagen. Ook fabriceert NADRA de nationale identiteitskaarten.

Máxima kreeg een korte rondleiding, maar niet alle details van het productieproces werden verteld. ''We kunnen u uit veiligheidsoverwegingen natuurlijk niet alles vertellen", legde directeur Usman Mobin uit.

Voor betere toegankelijkheid tot financiële diensten, zoals bankrekeningen en leningen, is het belangrijk dat de identiteitsgegevens van de klant kloppen en dat het identificeren niet te veel geld kost. NADRA, dat alle Pakistanen in de databank heeft, kan daarbij helpen en over het hoe en wat kreeg Máxima tekst en uitleg.

Na NADRA bezocht het gezelschap de National Telecom Company voor een gesprek met de minister van Telecommunicatie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: