BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima ontmoet premier Pakistan

Koningin Máxima is dinsdagmorgen in Islamabad ontvangen door premier Nawaz Sharif van Pakistan. In zijn ambtswoning voerde ze in haar rol als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties een gesprek over de manier waarop het Aziatische land de toegang tot financiële diensten kan verbeteren en verhogen.

Eerder had de koningin de inspanningen van Pakistan op dat gebied geprezen. De regering heeft zich fikse doelen gesteld. De helft van de bevolking moet tegen 2020 die toegang hebben. Volgens Máxima is dat een mooi doel, maar zijn er nog vol veel uitdagingen te overwinnen. Een plan hebben is één, maar uitvoeren is twee, zei Máxima kort voor de ontmoeting met de premier in een paneldiscussie over de ambities van Pakistan.

De koningin had Sharif vorige maand al ontmoet in Davos. Bij de start van het gesprek kwam ze daar ook op terug. Ze wilde weten hoe lang na hun ontmoeting hij nog in Zwitserland was gebleven. Sharif was de dag erna vertrokken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: