BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima: 'Pakistan op nieuw niveau van actie'

Koningin Máxima heeft Pakistan dinsdag geprezen voor de steeds grotere toegang die burgers er krijgen tot financiële diensten. Ze deed dat tijdens een toespraak in de hoofdstad Islamabad, waarbij onder anderen ook Wereldbank-president Jim Yong Kim aanwezig was.

De koningin, die dinsdag aan een driedaags VN-werkbezoek begon, zei vereerd te zijn om 'eindelijk' in Pakistan te zijn. Ze heeft de ontwikkelingen in het Aziatische land al geruime tijd gevolgd, en Pakistan is nu beland op een nieuw niveau van actie, aldus Máxima.

Ze sprak haar waardering uit voor de gepresenteerde ambitieuze plannen van Pakistan, dat wil dat in 2020 50 procent van de bevolking toegang heeft tot financiële diensten als verzekeringen, sparen, geld overmaken en leningen. Nu heeft maar 11 procent van de Pakistanen toegang tot een bankdienst. ,,Het is een grote stap naar toegang voor iedereen", aldus de koningin.

Pakistan toonde zich bij mondde van de gouverneur van de centrale bank en de minister van Financiën zeer vereerd met het bezoek en met de steun die daaruit sprak voor de nationale plannen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: