BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima roept op tot actie in Pakistan

Koningin Máxima is deze week vier dagen in Pakistan. Ze bezoekt het land in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Tijdens een gesprek met Jeroen Snel vertelt de koningin dat er nog veel te doen is in Pakistan.

‘Er zijn de laatste jaren vele stappen in de goede richting gezet maar toch heeft nog meer dan negentig procent van de vrouwen geen enkele toegang tot financiële diensten. We moeten dat nu in een hoog tempo gaan inhalen.’ vertelt de koningin.

Máxima ging woensdag ‘het veld in’ zoals dat genoemd wordt. Ze bezocht belangrijke projecten die ondernemerschap en ontwikkeling stimuleren. De koningin maakt zich vooral zorgen over de vrouwen in Pakistan: ‘Het gaat niet alleen over het hebben van een bankrekening maar ook wat ze doen met het geld, wat ze doen met de kleine onderneming.’

Een ander probleem is volgens de koningin de voeding. Máxima vertelt dat zij een aantal moeders ontmoet heeft waarvan de kinderen niet gezond zijn door te weinig voeding. ‘De ontwikkeling van vrouwen, educatie, samen met de economische verbeteringen is belangrijk. En ook het kunnen sparen voor situaties van risico. Al deze onderdelen samen zijn heel belangrijk om vrouwen hier uit een moeilijke positie te halen.’

Kijk zaterdag naar Bloed Bloed voor een uitzending over de reis van koningin Máxima en het gehele interview!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: