BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mette-Marit beloont beste zakenplan Hydro

De Noorse kroonprinses Mette-Marit is donderdagmiddag aanwezig bij de finale van de prestigieuze BI International Case Competition. Daarin nemen vooraanstaande scholen het tegen elkaar op in het presenteren en oplossen van een echte 'business case'.

De competitie wordt jaarlijks georganiseerd door de Noorse Business School BI, met 20.000 studenten een van de grootste in zijn soort in Europa. De deelnemers aan de wedstrijd moeten uitvogelen hoe het succesvolle Noorse bedrijf Hydro, producent van aluminium, de komende jaren 'beter, groter en groener' kan worden.

Ze moeten daarvoor een goed onderbouwd zakenplan maken, rekening houdend met de markt, het milieu en de wens van Hydro om een beter bedrijfsresultaat te halen. Mette-Marit woont de eindpresentaties bij en reikt aan het slot van de middag de prijs uit aan de winnaar.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: