BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Noorse jeugd discussieert met kroonprins

Zeventig jonge Noren waren woensdag te gast bij het kroonprinselijk paar in Skaugum, de residentie even buiten Oslo. Daar namen ze deel aan de vijfde aflevering van 'Vismennenes dag' - dag van de Wijzen. De dag vindt zijn oorsprong in het christelijke feest van ‘Driekoningen’, de komst van de ‘drie koningen of wijze mannen uit het Oosten’ bij de pas geboren Jezus.

De zeventig 'jonge leiders' waren afkomstig uit alle geledingen van de Noorse samenleving. Samen met kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit werd een dag lang gediscussieerd en gepraat over de eigen drijfveren, over de vraag waarom iemand hen zou moeten volgen en waarom ze leider zouden willen zijn.

Op die vragen moesten de jongeren - in de leeftijd van twintig tot veertig jaar - antwoorden zien te vinden in groepsgesprekken, bij lezingen en tweegesprekken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: