BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Onderhoud De Groene Draeck stukken duurder'

De kosten voor het onderhoud van De Groene Draeck, het privéschip van prinses Beatrix, zijn mogelijk veel hoger dan aan de Tweede Kamer is gemeld. Aanleiding is berichtgeving van RTL Nieuws dat maar de helft van de onderhoudskosten in de jaarverslagen staat.

Het onderhoud staat jaarlijks voor 50.000 euro in de boeken, maar kostte de afgelopen jaren het dubbele, ontdekte RTL Nieuws na een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

Een woordvoerder van premier Rutte meldde vrijdag in een reactie dat de Kamer wel goed is ingelicht over de kosten. Dat gebeurde onder meer via de begroting van Defensie in september, maar ook na vragen vanuit de Kamer. Rutte heeft volgens hem ook duidelijk gemaakt dat de kosten in 2015 structureel zijn verhoogd naar 95.000 euro en dat het niet om een incidentele verhoging ging.

Prinses Beatrix kreeg De Groene Draeck, een lemsteraak, in 1956 cadeau voor haar achttiende verjaardag.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook