BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles trots op British Asian Trust

De Britse prins Charles en zijn echtgenote Camilla hebben dinsdagavond in het natuurhistorisch museum in Londen een benefietavond bijgewoond die in het teken stond van de British Asian Trust. De prins van Wales richtte de organisatie in 2007 op om kansarmen in Zuid-Azië te helpen.

De hertogin van Cornwall droeg daarbij een donderblauwe japon met lange kanten mouwen van de Britse modeontwerper Bruce Oldfield, die ze combineerde met een collier van diamanten en bijpassende oorbellen.

Daily Mail telde 450 gasten op de benefietavond, onder wie sterren uit de wereld van televisie, film, muziek en sport zoals tv-persoonlijkheid Simon Cowell, zangeres Leona Lewis en model Neelan Gill. De avond werd gepresenteerd door Sanjeev Bhaskar.

Voorzitter

Charles is voorzitter van de British Asian Trust. Hij kondigde in een toespraak aan dat 3 miljoen Britse pond, omgerekend 3,97 miljoen euro, wordt vrijgemaakt voor hulp in Pakistan. ''Het fonds steunt de exponentiële groei van ons werk in Pakistan, waar we voorzien in de kosten van levensonderhoud en geestelijke gezondheidszorg. Met dit geld kunnen we ervoor zorgen dat we komende jaren nog meer Pakistanen in de komende jaren kunnen helpen."

Charles zei trots te zijn op de organisatie die hij oprichtte om iets te doen aan de wijdverspreide armoede en ontbering in Zuid-Azië. Het fonds financiert onder meer programma's op het gebied van onderwijs en de bestrijding van mensenhandel. Het fonds heeft sinds de oprichting meer dan drie miljoen mensen kunnen helpen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: