BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry bezoekt overstroomd dorp

De Britse prins Harry brengt vrijdag een bezoek aan het overstroomde dorp St. Michael's. Dat heeft Kensington Palace bekendgemaakt. Prins Harry wil met eigen ogen zien welke verwoestende impact de overstromingen hebben gehad en hij wil weten wat er wordt gedaan om het dorp te helpen en de schade te herstellen.

Harry spreekt onder anderen met militairen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de hulpverlening na de overstromingen. Ook gaat hij in gesprek met inwoners die hun huis zijn kwijtgeraakt. De overstromingen troffen het gebied in december. De afwateringssystemen konden de overvloedige regenval niet aan. Meer dan 2300 bedrijven en huizen raakten beschadigd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: