BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vergeet-mij-nietjes op servies Elizabeth

Vergeet-mij-nietjes en korenbloemen sieren het servies dat ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elizabeth wordt gemaakt. De borden, mokken en kommen zijn sinds maandag te koop.

Voor de vergeet-mij-nietjes en korenbloemen is niet zomaar gekozen. Negentig jaar geleden, toen Elizabeth werd geboren, bloeiden vergeet-mij-nietjes in heel Groot-Brittannië. De korenbloem bloeit in juni, als de verjaardag van de Britse vorstin wordt gevierd. Met die bloemen wilde de Royal Collection Trust, de Britse tegenhanger van de Koninklijke Verzamelingen, een 'persoonlijke touch' geven aan het servies.

"We wilden eens iets anders", licht Ian Grant van de Royal Collection Trust toe in The Telegraph. "Vaak is het herdenkingsservies wat formeel. Voor de negentigste verjaardag van de koningin wilden we iets persoonlijkers."

Prachtig
En dat is gelukt. Volgens Grant is koningin Elizabeth heel blij met de mokken, pillendoosjes, bierpullen, borden, theekopjes en schotels. "Ze zei dat ze erg tevreden was met het resultaat en dat ze het ontwerp prachtig vindt."

De Britse vorstin viert op 21 april haar negentigste verjaardag. Ze doet dat met verschillende feestjes. Volgens geruchten is koningin Elizabeth ook van plan een rondreis te maken door Groot-Brittannië. Dat deed ze ook in 2012, toen ze haar zestigjarig jubileum als vorstin vierde.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: