BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Website ontsluit deel Koninklijke Verzameling

Het Koninklijk Huisarchief heeft maandag een eigen website gekregen waarop een klein deel van de Koninklijke Verzamelingen zijn te zien. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

De Koninklijke Verzamelingen bestaan uit datgene dat in de loop van de eeuwen is verzameld door leden van de Oranje-Nassau-familie, of hetgeen zij cadeau hebben gekregen en dat wordt bewaard in het Koninklijk Huisarchief.

Het gaat daarbij om kunstvoorwerpen, foto's, schilderijen, sieraden en ook de spreekwoordelijke krentenmik die op Koninginnedag werd aangeboden aan de koningin. Al wordt die lekkernij doorgaans niet bewaard, maar het bijbehorende kaartje vaak wel.

De Koninklijke Verzamelingen bestaan uit diverse onderdelen, die op hun beurt weer in verschillende stichtingen zijn ondergebracht. De website telt nu 300 voorwerpen uit het cultureel erfgoed van het Huis Oranje-Nassau en wordt in de loop der tijd aangevuld.

In Blauw Bloed ziet u iedere week een miniserie over het Koninklijk Huisarchief. Wij kregen de kans om beelden te maken van verschillende onderdelen van de historische collectie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook