BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Willem-Alexander en Willem I: Wat zijn de overeenkomsten?

Tussen koning Willem-Alexander en koning Willem I zit tweehonderd jaar. Zijn er overeenkomsten tussen de twee koninklijke naamgenoten? Blauw Bloed bezocht de expositie ’24 uur met Willem I’ en ging op onderzoek uit.

Koning Willem I was de eerste koning van Nederland met de naam Willem, koning Willem-Alexander is de vierde. Toch heeft Willem-Alexander er bewust voor gekozen niet de naam ‘koning Willem IV’ te dragen. ‘Willem IV staat naast Bertha 38 in de wei’, zei hij in een interview voorafgaand aan zijn inhuldiging. Waarin lijken de twee koningen op elkaar? Zie het zaterdag in Blauw Bloed!

De tentoonstelling ’24 uur met Willem I’ is tot juli te bewonderen in het Nationaal Archief, net naast het Centraal Station in Den Haag.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: