BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Catherine op kraambezoek in Bhutan

Prins William en zijn vrouw Catherine brengen van zondag 10 tot en met zaterdag 16 april een bezoek aan India en Bhutan. Het Britse hof maakte vrijdag meer details over de reis bekend.

William en Kate zijn de eerste vier dagen van hun reis in India. Het paar begint in Mumbai, de grootste stad van India. Vervolgens reizen ze naar hoofdstad New Delhi en wordt nationaal park Kaziranga bezocht. Het reservaat, dat in 1905 werd geopend, is wereldberoemd vanwege de Indische neushoorn.

Op donderdag 14 april zijn prins William en hertogin Catherine in Bhutan. Daar gaan ze op kraamvisite bij koning Jigme Khesar en koningin Jetsun, die op 5 februari een zoon kregen. In Bhutan leren William en Kate ook meer over 'het cultureel erfgoed en de cultuur van het prachtige koninkrijk' in de Himalaya.

Taj Mahal
De hertog en hertogin van Cambridge sluiten hun bezoek aan Azië weer af in India. Op zaterdag 16 april bezoeken de twee de Taj Mahal. Williams moeder Diana bezocht het grafmonument in februari 1992. Zijn vader Charles was destijds de opvallende afwezige.

Volgens Kensington Palace kijken William en Catherine uit naar hun reis. "Hun bezoek aan India vormt een introductie tot een land waarmee ze een duurzame relatie hopen op te bouwen. Hun bezoek aan Bhutan geeft ze de kans de goede band tussen beide koninklijke families te onderstrepen."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: