BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Auto van prins Philip op veiling

Een 68 jaar oude Aston Martin wordt binnenkort geveild. De Lagonda-cabrio is naar schatting omgerekend 580.000 euro waard. Bijzonder kenmerk: hij is van prins Philip geweest en zijn echtgenoot de Britse koningin Elizabeth was geregeld passagier.

De auto is in 1954 op speciale bestelling voor de prins gemaakt en was de eerste die Aston Martin aan het koningshuis leverde. Daarbij werden een paar koninklijke aanpassingen gedaan. Zo heeft de Lagonda een extra spiegeltje, waarin Elizabeth vermoedelijk controleerde of haar hoed wel goed zat. Oorspronkelijk had de donkergroene auto ook een radiotelefoon, waarmee de prins naar Buckingham Palace belde.

Zeven jaar lang gebruikte Philip de auto, onder meer om prins Charles naar kostschool te rijden. Hij nam het voertuig zelfs mee naar de Olympische Spelen van Melbourne en opende er samen met de koningin de bekende Engelse snelweg M1 mee, meldt The Telegraph dinsdag.

De auto met zo'n 75.000 kilometer op de teller wordt in april geveild.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: