BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgisch koningspaar geschokt door aanslagen

Koning Filip van België wordt op de hoogte gehouden van de aanslagen in Brussel, dat meldt een woordvoerder van het Koninklijk Paleis aan Vorsten. Dinsdagochtend zijn bij aanslagen op het vliegveld Zaventem en op metrostation Malenbeek in Brussel doden en gewonden gevallen.

Of koning Filip en koningin Mathilde hun afspraken van vandaag afzeggen is nog niet duidelijk. Het Belgische koningspaar heeft laten weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen van vanochtend.

Volgens royaltyjournalist Marc van der Linden zijn de kinderen van de koning opgehaald van school en terug naar het paleis gebracht.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: