BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bijna 1,2 miljoen kinderen op Koningsspelen

Bijna 1,2 miljoen kinderen doen op vrijdag 22 april mee aan de Koningsspelen. Meer dan 5000 basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied hebben zich ingeschreven voor de vierde editie, maakten de organisatoren maandag bekend.

Traditiegetrouw beginnen de spelen met een Koningsontbijt. Daarna mogen de kinderen net als elk jaar gaan sporten. Scholen kunnen de dag naar eigen wensen en mogelijkheden vormgeven.

Om scholen te helpen, wordt maandag de Koningsmatch gelanceerd. Op dat onlineplatform kunnen sportverenigingen en basisscholen op een heel simpele manier met elkaar in contact komen en elkaar helpen bij het organiseren van de sportactiviteiten.

Koningsmatch

Initiatiefnemer Richard Krajicek is zeer tevreden. ,,Het is geweldig om te zien dat scholen - ondanks de drukke werkzaamheden - met plezier en veel betrokkenheid de Koningsspelen organiseren. Met de Koningsmatch willen wij op een laagdrempelige en vooral leuke manier het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar verbinden. Hoe meer scholen en sportverenigingen zich aanmelden, hoe meer 'matches’ er gemaakt kunnen worden.''

De Koningsspelen werden in 2013 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Vorig jaar deden ruim 1,1 miljoen kinderen van ruim 5400 basisscholen mee. De organisatie is in handen van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook