BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Boze Elizabeth dient klacht in

Buckingham Palace heeft een officiële klacht ingediend over het verhaal waarmee The Sun woensdag uitpakte. De tabloid schreef woensdag met grote letters dat de koningin voorstander zou zijn van een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU, de zogeheten Brexit.

Het paleis diende de klacht in bij de Independent Press Standards Organisation over het weinig acurate verhaal, meldt Bloomberg. The Sun baseert zich op anonieme bronnen die getuige waren van een gesprek tussen de koningin en de vroegere vicepremier Nick Clegg. Die deed het verhaal woensdag ook af als onwaar.

''Ik heb de journalist verteld dat het nonsens is'', aldus Clegg op Twitter. Hij zegt zich niet te kunnen herinneren dat de koningin eind vorig jaar tijdens een lunch haar zorgen heeft geuit over de koers van de Europese Unie. ''Als het gebeurd zou zijn, zou ik het toch wel onthouden hebben", zegt de EU-voorstander.

Op 23 juni gaan de Britten naar de stembus om in een referendum te stemmen over Brexit. De koningin is politiek neutraal. Het referendum is een zaak voor de Britten, benadrukt het paleis in een verklaring.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: