BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning: 'Johan Cruijff was van ons allemaal'

Koning Willem-Alexander heeft gereageerd op het overlijden van Johan Cruijff. Johan Cruijff is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. In oktober maakte Cruijff bekend dat bij hem longkanker was geconstateerd. De koning deelt een bericht over het overlijden van de sportman via sociale media.

'Met het overlijden van Johan Cruijff verliest Nederland een unieke en geniale sportman. Hij heeft ons voetbal verrijkt en een nieuw gezicht gegeven. Daarnaast heeft hij zich met hart en ziel ingezet om de sport voor iedereen toegankelijk te maken. Hij was een icoon van Nederland. Johan Cruijff was van ons allemaal.
Mijn vrouw en ik leven mee met zijn familie en vrienden op deze verdrietige dag."

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: