BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning: 'Mathilde en ik delen in uw leed'

De Belgische koning Filip heeft de Belgen oproepen vertrouwen te houden in henzelf. "Tegenover wat ons bedreigt, zullen we samen met vastberadenheid, met kalmte en waardigheid blijven reageren. Laten we vertrouwen houden in onszelf. Dit vertrouwen is onze kracht.''

Filip gaf een korte persverklaring voor de Belgische televisie naar aanleiding van de bloedige en dodelijke aanslagen op het Brussels vliegveld en een metrostation.

"22 maart zal nooit meer een dag zijn als een andere'', zei Filip. "Heel ons land draagt de pijn mee van de levens die zijn gebroken en de diepe wonden die zijn geslagen.'' Hij sprak zijn medeleven uit, ook namens zijn vrouw koningin Mathilde.

De koning zei dankbaar te zijn voor de veiligheids- en hulpdiensten en ,,allen die spontaan hulp aanbieden''.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: