BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent Adventure Zoo Emmen

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag de nieuwe dierentuin Wildlands Adventure Zoo in Emmen geopend. Die vervangt het voormalige Dierenpark Emmen. Het park wil met de vernieuwing een nieuwe standaard neerzetten voor het bezoek aan een dierentuin.

Het park is 22 hectare groot en kent drie werelden, Nortica, Serenga en Jungola. Willem-Alexander bezocht onder andere Nortica waar onder meer zeeleeuwen en ijsberen leven. Daarnaast bracht hij een uitgebreid bezoek aan Jungola, waar de apen domineren. Bezoekers kunnen via hangbruggen de jungle ervaren, die is gesitueerd in de grootste kas van Europa, 18.000 vierkante meter.

In het jungletheater opende de koning officieel de dierentuin. Daarna maakte hij nog een tochtje in een boot over de junglerivier. Wildlands gaat vrijdag 25 maart open voor publiek.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: