BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima leert over muziekonderwijs

Koningin Máxima heeft meer geleerd over muziekonderwijs op de basisschool. Ze woonde in het Conservatorium van Amsterdam het symposium 'Muziekeducatie doen we samen' bij.

Tijdens het symposium staat de vraag centraal hoe leerkrachten en vakdocenten samen kunnen zorgen voor goed muziekonderwijs op de basisschool. Tijdens interactieve sessies bespreken educatieaanbieders, beleidsmakers en vertegenwoordigers van conservatoria, pabo's en basisscholen met elkaar hoe verschillende leerplannen beter op elkaar afgestemd kunnen worden en hoe opleidingsinstituten effectiever kunnen samenwerken.

Máxima nam in Amsterdam het eerste exemplaar van de publicatie Muziekeducatie doen we samen in ontvangst. Daarin staan de resultaten van het gelijknamige samenwerkingsproject tussen de pabo's en het Conservatorium van Amsterdam. De koningin is erevoorzitter van het platform Meer muziek in de klas, dat zich inzet voor muziekonderwijs op de basisschool.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: