BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima spreekt bij SME Envoy Network

Koningin Máxima houdt vrijdag 1 april in het Europagebouw op het Marine Etablissement in Amsterdam een toespraak tijdens een vergadering van het Europese ‘Small and Medium-sized Enterprises (SME) Envoy Network’.

Zij doet dit in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. De vergadering vindt plaats in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap.
 
Het SME Envoy Network ziet er op toe dat in Europese wetgeving en beleidsvoorstellen genoeg aandacht is voor de gevolgen voor het MKB. Het netwerk fungeert als liaison tussen de Europese Commissie en nationale beleidsmakers. Daarnaast verspreidt het informatie over landelijke en regionale wetgeving en beleid. Ook wisselt het netwerk ‘best practices’ uit.
 
De vergadering in Amsterdam vindt plaats op uitnodiging van de Nederlandse SME Envoy Pieter Waasdorp, directeur Ondernemerschap bij het ministerie van Economische Zaken. Voorzitter is de SME Envoy van de EU, mevrouw Elżbieta Bieńkowska, de Europees Commissaris voor Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf.  

Tijdens de bijeenkomst staan alternatieve financieringsvormen en groeivaardigheden van ondernemers centraal.
 
Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering is ingesteld door de minister van Economische Zaken. Het Comité zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf in Nederland te versterken.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: