BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar reageert op busongeluk Spanje

Het Spaanse koningspaar heeft zondagmorgen meteen zijn medeleven betuigd met de families van de doden en gewonden van het busongeluk dat ter hoogte van Freginals plaatsvond. "Onze gedachten en steun gaan uit naar de families van de slachtoffers en gewonden van het ongeval", aldus de verklaring van koning Felipe en koningin Letizia.

Bij het ongeval met de touringcar op de AP 7 ten zuiden van Barcelona zijn volgens de eerste berichten veertien mensen om het leven gekomen en zeker acht gewond. De bus was met zogenoemde Erasmusstudenten op weg van Valencia, waar ze een onder meer een vuurwerkfestival hadden bekeken, naar Barcelona waar ze studeerden.

De bus is in botsing gekomen met een personenauto en ten gevolge van het ongeval omgeslagen zo is op beelden te zien.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: