BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar staat stil bij slachtoffers

Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben woensdag op verschillende momenten van de dag stil gestaan bij de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart.

Dinsdagavond werd bekend dat het koningspaar alle afspraken in de agenda geschrapt had. Filip en Mathilde startten de dag met een bezoek aan het Erasmus Ziekenhuis Anderlecht. Zij waren aanwezig bij een briefing over de opvang van slachtoffers van de aanslagen.

Na bij de Europese Commissie in Brussel een minuut stilte te houden vertrok het koningspaar naar de Luchthaven Brussel-Nationaal waar zij het crisiscentrum bezoeken. Ook hier was er een moment van stilte voor de slachtoffers en de hulp- en veiligheidsdiensten.

Later in de middag hebben Filip en Mathilde het Militair hospitaal te Neder-over-Heembeek bezocht waar vele slachtoffers zijn opgevangen. We zien een droevige Mathilde.

Na hun bezoek aan Neder-over-Heembeek gingen de Belgische koning en koningin naar het metrostation Maalbeek in Brussel, waar dinsdag ook een aanslag plaatsvond.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: