BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Letizia even op werkterrein Máxima

De Spaanse koningin Letizia heeft zich woensdag begeven op terrein waar haar Nederlandse collega koningin Máxima zich namens de Verenigde Naties bezighoudt: inclusieve financiering en microkredieten. Letizia deed dat bij een werkbezoek in Madrid aan het Microfinancieringsfonds van de bank BBVA.

Fundación Microfinanzas BBVA, in 2007 gelanceerd in aanwezigheid van koningin Sofia, is via lokale microfinancieringsinstellingen werkzaam in zeven Latijns-Amerikaanse landen en gebieden, van Argentinië tot Puerto Rico, en telt 509 kantoren en 1,7 miljoen klanten. Doel is de aanpak van armoede door mensen toegang te geven tot financiële diensten als leningen, verzekeringen en sparen. Precies ook datgene waarvoor koningin Máxima zich inzet.

BBVA gaf koningin Letizia tekst en uitleg over de werkzaamheden, de uitdagingen van het fonds en de toekomstplannen. De koningin kreeg ook een rondleiding en sprak met medewerkers van het fonds.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: