BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mabel moet snel naar huis

Prinses Mabel had woensdag in Delft niet veel tijd meer om nog vragen te beantwoorden van televisieploegen over de uitreiking van de naar haar man vernoemde Prins Friso Ingenieursprijs. De reden? "Ik moet het vliegtuig naar Londen halen, mijn dochters wachten thuis op me", aldus de prinses. Ze nam snel afscheid van schoonmoeder prinses Beatrix en stapte in de gereedstaande hofauto die haar naar het vliegveld bracht.

Tim Horeman-Franse heeft woensdagmiddag de Prins Friso Ingenieursprijs 2016 ontvangen. De prijsuitreiking vond plaats in hogeschool InHolland in Delft, de stad waar prins Friso lucht-en ruimtevaarttechniek studeerde. De publieksprijs was voor Laura Klauss.

Het was voor de tweede keer dat de naar de in 2013 overleden prins Friso vernoemde prijs werd uitgereikt.

Tim Horeman-Franse, werkzaam voor MediShield, weet volgens de jury een prachtige verbinding te leggen tussen techniek en zorg, en kan zijn uitvindingen goed afstemmen op de wensen van de markt. Hij ontwierp met zijn team onder meer apparaten waar aankomende chirurgen mee kunnen leren hechtingen goed uit te voeren, hetgeen het welzijn van patiënten ten goede komt.

Laura Klauss, die met haar uitvindingen onder meer actief is in Angola, werkt aan een 'circulerende economie'. Met oud plastic en 3D-printers kunnen nuttige voorwerpen worden gemaakt. Derde finalist was Rutger de Graaf-van Dinther, die drijvende steden ontwerpt als oplossing voor de problemen die de klimaatverandering met name in kuststeden veroorzaakt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: