BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Margriet bijna bij streefbedrag Hollandse 100

Twee dagen voor de tweede editie van De Hollandse 100, het sportevenement waarmee geld wordt opgehaald ten bate van onderzoek naar lymfklierkanker, staat de teller op 314.000 euro. Dat is 62 procent van het gestelde doel van een half miljoen. De eindrekening wordt over een maand opgemaakt in de verwachting dat er komende tijd nog veel bijdragen binnenkomen.

De Hollandse 100, een initiatief van het mede door prins Bernhard opgerichte Lymph&Co, bestaat uit 90 kilometer wielrennen en 10 kilometer schaatsen. De deelnemers kunnen worden gesponsord, maar sympathisanten kunnen ook zo geld geven. Doel van Lymph&Co is om fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te krijgen voor deze vorm van kanker.

Naast prins Bernhard, die zelf lymfklierkanker heeft gehad, zetten ook andere leden van de koninklijke familie zich in voor het evenement dat zondag op en rond FlevOnice in Biddinghuizen wordt gehouden. Prinses Margriet, die meeschaatst, heeft 96 procent van haar streefbedrag van 3000 euro binnen, haar jongste zoon prins Floris zit op 64 procent. Maar hij wilde met vrienden dan ook een ton ophalen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: