BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Marokkaanse koning doneert 30.000 euro aan moskee Amsterdam

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft 30.000 euro gedoneerd voor de nieuwbouw van de Al-Ihsane moskee in Amsterdam Nieuw-West. De grote schenking kwam volkomen onverwacht, meldt de moskee op haar website.

"Een grote eer van een persoon met een groot hart'', schrijft de moskee, die tot nu toe vooral geld ophaalt bij eigen leden, op straat, in winkels en voor de deur van moskeeën. De Marokkaanse koning is deze week in Amsterdam voor een privébezoek. Voor het hotel waar hij verblijft, staan elke dag honderden fans om een glimp op te vangen van de vorst.

De Amsterdamse moskee heeft nog 600.000 euro nodig voor het gebouw in de wijk Geuzenveld. Het gebedshuis is ontworpen door architect Gerard Rijnsdorp in de stijl van Dudok. De moskee heeft geen minaret en koepel en volgt daarmee de lijnen van de bestaande bebouwing in de buurt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: