BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Marokkaanse koning in Amsterdam

De Marokkaanse koning Mohammed VI is in Amsterdam. Hij ging vrijdagavond bij een wandeling over de Dam op de foto met enthousiaste Amsterdamse Marokkaanse Nederlanders. De koning arriveerde vrijdag aan het einde van de middag met een Boeing van Royal Air Maroc op Schiphol-Oost. Het vliegtuig werd onder meer opgemerkt door spotters.

Het privébezoek van de Mohammed VI is onderwerp van gesprek op onder meer Marokkaans-Nederlandse nieuwssites als Marokko.nl en Bladna.nl. Daarop verschenen ook foto's en videos van de landing van het vliegtuig, het uitstappen van de koning en zijn vertrek vanaf Schiphol, in een grote stoet over de Amsterdamse ring.

De fanpagina voor de koning op Facebook, die 3,5 miljoen volgers heeft, publiceerde zaterdagmorgen foto's van de informele stadswandeling van Mohammed VI in Amsterdam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: