BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima emotioneel tijdens bezoek Le Carillon

Het bezoek vrijdagmorgen aan café Le Carillon in Parijs is bijzonder emotioneel geweest. Dat zei koning Willem-Alexander in een gesprek met Nederlandse media in het kader van het tweedaagse staatsbezoek aan Frankrijk. Het café was één van de plekken waar vorig jaar op 13 november een terreuraanval werd gepleegd.

Koningin Máxima was bijna tot tranen geroerd, zo voegde ze er aan toe. Niet alleen door de verhalen van degenen die betrokken bij de aanslag maar ook door de solidariteit die de wijk daarna toonde. Iedereen voelde zich aangevallen, en maar dat verenigde en verdeelde niet, zoals de terroristen beoogden.

De koning noemde het bezoek aan Carillon een hoogtepunt van het staatsbezoek. De gewone programma-onderdelen kon hij voorbereiden, maar dit niet. Hij had geen idee wat te verwachten.

Op verzoek van de betrokkenen was het bezoek niet van tevoren bekend gemaakt. Het koningspaar wilde niet een locatie bezoeken maar mensen spreken en dat kon alleen achter gesloten deuren.

Alexia

Tijdens het gesprek met de pers werd er ook naar prinses Alexia gevraagd. Zij brak tijdens de skivakantie haar bovenbeen. Prinses Alexia gaat elke dag een stapje vooruit. Dat vertelde koningin Máxima. "Het komt wel goed", verzekerde het koningspaar.

De prinses kan nog niet hele dagen naar school maar toont volgens haar ouders wel een enorm doorzettingsvermogen. Of de tienjarige er op Koningsdag bij is in Zwolle, wist de koning nog niet. "Dat hopen we", zei hij. Dat zou namelijk betekenen dat de genezing en revalidatie snel verliepen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: