BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Frederik en Mary verlaten Saudi-Arabië

De Deense kroonprins Frederik en zijn echtgenote Mary hebben hun bezoek aan Saudi-Arabië afgesloten. Woensdag reist het kroonprinselijk paar door naar Qatar.

De handelsreis naar Saudi-Arabië was een succes, schrijft Billed Bladet. Frederik en Mary hebben indruk weten te maken in het land. Dinsdagavond nam het paar in hoofdstad Riyadh met een receptie afscheid van Saudi-Arabië.

Frederik en Mary arriveerden zondag in het land. Op het programma stonden onder meer een ontmoeting met de Saudische koninklijke familie en bezoeken aan diverse bedrijven. Ook nam het paar een kijkje in een historische wijk van Riyadh.

Woensdagmiddag komen Frederik en Mary in actie in Qatar. Met een bezoek aan het kantoor van Maersk Oil begint het kroonprinselijk paar zijn bezoek aan het oliestaatje. Vervolgens gaat het koppel langs bij de Aspire Academy en het museum voor Islamitische Kunst in Doha. De dag wordt afgesloten met een zakendiner.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: