BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry aangekomen in Nepal

Prins Harry is aangekomen in Nepal voor zijn vijfdaagse bezoek. De Britse prins landde zaterdagochtend op de internationale luchthaven van Tribhuvan. Het is voor Harry de eerste keer dat hij Nepal bezoekt. Zijn reis staat in het teken van de betrekkingen tussen Nepal en Groot-Brittannië die tweehonderd jaar teruggaan.

Zaterdagavond staat Harry's eerste verplichting op het programma, een receptie met ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders. Zondag ontmoet de prins Bidya Devi Bhandari, de eerste vrouwelijke president van Nepal. Vervolgens gaat Harry langs bij de slachtoffers van de zware aardbevingen die de hoofdstad Kathmandu vorig jaar troffen.

Maandag wordt een sportieve dag voor Harry. In het westen van Nepal bezoekt hij nationaal park Bardia, dat met een nabijgelegen park het grootste beschermde gebied voor tijgers in Azië vormt. Ook neushoorns, olifanten en zoetwaterdolfijnen wonen in het natuurgebied. Harry gaat raften op de Khauraha rivier en maakt maandagmiddag een trektocht bij Pokhara, een stadje aan de voet van de Himalaya.

Gurkhabrigade

Nadat hij dinsdagochtend heeft genoten van de zonsopkomst boven de Himalaya bezoekt Harry in Pokhara een trainingskamp van de Gurkhasoldaten, elite-eenheden van het Britse leger die zijn samengesteld uit Nepalese militairen. De 31-jarige Britse prins diende in Afghanistan met leden van de Gurkhabrigade.

Woensdag is Harry weer terug in Kathmandu. Daar opent hij met president Bhandari een top over de positie van vrouwen en meisjes in Nepal. Op de laatste dag van zijn bezoek gaat de prins ook nog langs bij een technische school in Bhaktapur en een kinderziekenhuis in Kathmandu. Harry's bezoek wordt afgesloten met een receptie in de Britse ambassade.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: