BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix opent Roosevelt Informatiecentrum Oud-Vossemeer

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent woensdag 20 april het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer, gemeente Tholen. Oud-Vossemeer is de plaats waar volgens de gemeente de voorouders van de voormalige Amerikaanse presidenten Theodore Roosevelt en zijn neef Franklin Delano Roosevelt vandaan kwamen. Bij de opening zijn ook een kleindochter en kleinzoon van Franklin Delano Roosevelt aanwezig.

Het informatiecentrum is gevestigd in het monumentale Ambachtsherenhuis dat in 1767 gebouwd is voor het bestuur van de ambachtsheerlijkheid van Oud- en Nieuw-Vossemeer en Vrijberghe. De ambachtsheerlijkheid was een grondgebied met een eigen bestuur en een eigen (lagere) rechtspraak. Mr. Johan Willem van Rosevelt was één van de ambachtsheren. Het wapen van deze familie is terug te vinden in de schouw van het pand. Bezoekers van het centrum vinden er informatie over de oorsprong en de stambomen van de Amerikaanse en Nederlandse Rooseveltfamilies, in het bijzonder Theodore Roosevelt en Franklin Delano Roosevelt. Ook wordt er een beeld geschetst van de geschiedenis van Oud-Vossemeer en het functioneren van de ambachtsheerlijkheid in de Middeleeuwen.
 
Het Roosevelt Informatiecentrum maakt deel uit van het Toeristisch Ontwikkelingsplan Tholen 2013-2016. Deze gemeente bestaat uit negen kernen met ieder een eigen thema. De thema’s dienen als basis voor de ontwikkeling van toeristische voorzieningen en activiteiten.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: