BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel steunt instituut overleden vriend

Prinses Mabel is dinsdagmiddag in het Concertgebouw in Amsterdam een van de sprekers bij de officiële opening van het Joep Lange Instituut. Dat is opgericht ter nagedachtenis aan de viroloog Joep Lange, die zijn leven toewijdde aan de strijd tegen aids.

Lange kwam samen met zijn partner Jacqueline van Tongeren om bij de ramp van MH17. Beiden waren op weg naar de wereldaidsconferentie in Australië. Prinses Mabel, die in 2004 sprak op de wereldaidsconferentie in Bangkok, was goed bevriend met Lange en Van Tongeren. Tijdens het Amsterdam Diner afgelopen jaar bracht ze al een emotioneel eerbetoon aan hen.

Doel van het Joep Lange Instituut is om in Derde wereldlanden vooral de bestrijding van aids krachtig ter hand te nemen. Het Joep Lange Instituut beschikt inmiddels over ruim 25 miljoen euro. Het instituut wil patiënten rechtstreeks bereiken onder meer door medicijnen te verspreiden en via sociale media.

Lange had een vooruitstrevende en innovatieve manier van werken om de allerarmsten in de wereld van gezondheidszorg te voorzien. Uit de hele wereld zijn 350 mensen van allerlei disciplines (overheid, wetenschap en bedrijfsleven) bij elkaar om oplossingen te bedenken om die zorg toegankelijk te maken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: