BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mary: 'Wij zijn heel blij voor Victoria en Daniel'

De Deense kroonprinses Mary heeft donderdagmorgen na een bezoek aan de Qatar Foundation in Doha verheugd gereageerd op het babynieuws uit Zweden. "We zijn heel blij voor Victoria en Daniel en hebben hen al persoonlijke gelukwensen gestuurd”, zei Mary voor de camera van het Deense weekblad Billed Bladet.

Het bezoek van Mary aan de Qatar Foundation en aansluitend aan de Qatar Academy vormde het sluitstuk van de kroonprinselijke reis naar Saudi-Arabië en Qatar. Met echtgenoot kroonprins Frederik ging Mary voor vertrek uit Doha alleen nog langs bij emir Tamim, die hen in zijn paleis ontving.

Frederik en Mary hebben sinds zondag de Deense handelsbelangen bevorderd in de twee Golfstaten. Beide landen hechten erg aan persoonlijke contacten, en het liefst op het hoogste niveau. Het meereizen van leden van de koninklijke familie bij handelsreizen opent dan ook deuren die anders gesloten zouden blijven, aldus de Deense minister van Buitenlandse Zaken eerder deze week.

Het bezoek aan Qatar was overigens maar van korte duur, nog geen 24 uur. Hoogtepunt was een bezoek aan het museum voor islamitische kunst, en een aansluitend diner in het restaurant van het museum dat een fraai uitzicht biedt op de skyline van Doha. Eerder op de dag ging het paar ook langs op de sportacademie, waar Frederik zijn voetbalkunsten vertoonde.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: