BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Sofia bijna met zwangerschapsverlof

De Zweedse prinses Sofia brengt donderdag een bezoek aan privéziekenhuis Sophiahemmet in Stockholm. Het is waarschijnlijk een van haar laatste openbare optredens voordat ze met zwangerschapsverlof gaat.

In de publieke agenda van de prinses staan geen afspraken meer. Dat betekent overigens niet dat ze helemaal niets meer doet. Kroonprinses Victoria, die eerder deze maand beviel, verscheen ook nog enkele keren in het openbaar ondanks dat ze geen afspraken meer had.

Sofia, die momenteel in verwachting is van haar eerste kind, is sinds begin dit jaar erevoorzitter van Sophiahemmet. Ze nam de rol over van prinses Christina van Zweden, de jongste zus van koning Carl Gustaf. Het ziekenhuis is al sinds het einde van de negentiende eeuw nauw verbonden aan het Zweedse koningshuis.

De baby van Sofia en haar man prins Carl Philip wordt in april verwacht.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: